Heideveld Classics - Volkswagen T2B Westfalia 1972

Volkswagen T2B Westfalia 1972

Sold

Stap in de tijdloze charme van deze prachtige Volkswagen T2B Westfalia camper – een pareltje dat lijkt alsof het zojuist de fabrieksvloer heeft verlaten. Deze Volkswagen T2B Westfalia camper werd gebouwd in december 1972, als model voor 1973, en bevindt zich in de overgangsfase van Type 2A naar Type 2B.

Volkswagen T2B Westfalia 1972

Deze camper is gehuld in een opvallende oranje kleur en beschikt over een handig hefdak. Het zitgedeelte voorin is voorzien van nieuwe bekleding, terwijl het campergedeelte volledig in zijn originele staat is bewaard. Deze Volkswagen T2B Westfalia wordt aangedreven door een handgeschakelde 1700cc Type 4 motor met 67 pk, wat zorgt voor een uitstekende rijervaring.

Opmerkelijk is dat alle fabrieksopties die destijds voor deze bus zijn besteld, nog steeds aanwezig zijn. Hieronder vallen onder andere remschijven met bekrachtiging, een ‘walk through’-ontwerp, louvreramen in de schuifdeur aan de linkerkant, een tochtvenster linksachter, achterruitverwarming en 3-puntsgordels. De bijgevoegde foto’s, waaronder het registratieblad, tonen enkele van de bijzondere kenmerken van deze T2. Het is duidelijk dat deze camper met de grootste zorg en aandacht is onderhouden, waardoor hij in een opmerkelijke staat verkeert.

Deze Volkswagen T2B Westfalia biedt niet alleen een glimp van het verleden, maar ook een authentieke en betrouwbare manier om van de open weg te genieten, en dat alles met een vleugje nostalgie. Met zijn volledig originele karakter en uitstekende rijeigenschappen is deze Westfalia een waardevolle klassieker voor liefhebbers van tijdloze campers.

Merk

Volkswagen

Model

T2B Westfaila

Jaar

1972

Kleur

Oranje

Motor

1700cc

Versnellingsbak

Handgeschakelt

    Neem contact op!

    Bel ons op 06-15231265, stuur een Whatsapp bericht of stuur een e-mail.