Heideveld Classics - Oldsmobile Toronado 1967

Oldsmobile Toronado 1967

Sold

Een Oldsmobile Toronado is een bijzondere klassieker, die je niet dagelijks tegen komt. Heideveld Classics biedt nu een geweldig exemplaar aan die in een bijzonder originele staat verkeert. Slechts 82000 mijl gelopen, dus nog nagenoeg in nieuwstaat.

Oldsmobile Toronado 1967

De Oldsmobile Toronado 1967 is een indrukwekkende auto met een rijke geschiedenis en innovatieve technologieën. In 1966 werd de Toronado geïntroduceerd als een luxe sportcoupé, gebouwd op het E-body platform van General Motors. Het opvallende ontwerp, met een lange motorkap en een korte achterkant, werd bekroond met de titel “Car of the Year” door Motor Trend Magazine.

Wat de Toronado zo uniek maakte, was dat hij de eerste Amerikaanse auto was met voorwielaandrijving. Dit systeem zorgde voor een betere wegligging en wendbaarheid dan de achterwielaangedreven auto’s van die tijd. De Oldsmobile Toronado 1967 was uitgerust met een Heavy Duty Turbo Hydramatic 3-gang automaat en de 425cu 7 liter V8 Rocket motor, die zorgden voor uitstekende prestaties en een comfortabele rijervaring.

Deze specifieke Toronado is gerestaureerd en voorzien van nieuwe lak in de originele kleur en een volledig vernieuwd interieur is volledig vernieuwd, waardoor deze auto er weer als nieuw uitziet. Naast de nieuwe lak en het interieur zijn ook de banden, schokbrekers en aandrijfassen vervangen en rijdt deze Oldsmobile Toronado weer als nieuw.

De Toronado 1967 heeft een aantal kenmerkende details, zoals de verborgen koplampen die worden geactiveerd door een schakelaar in het dashboard en de lange motorkap die openklapt om gemakkelijk toegang te bieden tot de motorruimte. Het interieur is luxe en comfortabel, met een overzichtelijk dashboard en comfortabele stoelen.

Kortom, deze Oldsmobile Toronado 1967 is een klassieke Amerikaanse auto met een uniek ontwerp en geavanceerde technologieën voor zijn tijd. De gerestaureerde versie is prachtig en biedt een geweldige rijervaring voor degenen die van klassieke auto’s houden.

Merk

Oldsmobile

Model

Toronado

Jaar

1967

Kilometerstand

82000

Kleur

Geel

Motor

425 v8

Versnellingsbak

Automaat

    Neem contact op!

    Bel ons op 06-15231265, stuur een Whatsapp bericht of stuur een e-mail.