Heideveld Classics - Ford Edsel Citation Convertible 1958

Ford Edsel Citation Cabrio 1958

48500

Heideveld Classics heeft momenteel een zeldzame en unieke Ford Edsel Citation uit 1958 te koop. Van deze uitvoering zijn er slechts 930 exemplaren geproduceerd en naar schatting zijn er nog maar 110 stuks van over.

Ford Edsel Citation Convertible 1958

De Citation was het paradepaardje van de Ford Edsel-modellen en werd beschouwd als de meest luxueuze en duurste uitvoering. Deze specifieke Ford Edsel Citation verkeert in uitstekende staat. Heideveld Classics heeft de auto gekocht van de eerste eigenaar, inclusief alle historische documentatie. De auto heeft sinds 1962 stilgestaan, inmiddels hebben we de eerste meters al weer met deze Ford Edsel Citation gereden en wij zijn enthousiast!

De Ford Edsel bood verschillende innovatieve functies voor die tijd, zoals de rolling-dome snelheidsmeter en het drukknop Teletouch-schakelsysteem in het midden van het stuurwiel. Ondanks de grote investeringen die Ford heeft gedaan in de ontwikkeling van de Edsel en de veelbesproken introductie op de markt, was het model niet zo succesvol als Ford had gehoopt en werd de productie na slechts drie modeljaren stopgezet.

Toch is de publieke opinie over de Edsel in de afgelopen vijf decennia drastisch veranderd en beschouwen veel liefhebbers elk overlevend exemplaar als een gekoesterde klassieker. Deze Ford Edsel Citation heeft nog steeds de originele lak en de originele stoffering is ook nog in zeer goede staat. Heideveld Classics nodigt geïnteresseerden uit om deze zeldzame en unieke Ford Edsel Citation uit 1958 te komen bekijken.

Met slechts 110 overgebleven exemplaren van deze uitvoering is dit een unieke kans om een stukje autogeschiedenis in handen te krijgen.

Merk

Ford

Model

Edsel Citation

Jaar

1958

Kilometerstand

75533

Kleur

Turquoise

Motor

6700cc

Versnellingsbak

Automaat

    Neem contact op!

    Bel ons op 06-15231265, stuur een Whatsapp bericht of stuur een e-mail.