Heideveld Classics - Datsun 240z 1972

Datsun 240z 1972

Sold

Deze Datsun 240Z uit 1972 is een zeldzaam juweeltje in zijn originele staat. Het interieur, doordrenkt met originele details, is opmerkelijk goed bewaard gebleven.

Datsun 240z 1972

De carrosserie vertoont geen enkel gebrek, waardoor deze auto in uitstekende staat verkeert. Onder de motorkap dragen diverse originele stickers bij aan de unieke identiteit van deze Datsun en geven hem extra uitstraling. De krachtige 6-cilinder motor draait uitzonderlijk soepel.

De Datsun 240Z was zijn tijd ver vooruit en introduceerde geavanceerde functies die hem tot een succes maakten. Voorzien van schijfremmen aan de voorzijde, een onafhankelijke wielophanging en een krachtige 2,4-liter zes-in-lijn motor met 150 pk en 198 Nm koppel, bood hij prestaties die indrukwekkend waren. Met een topsnelheid van net iets meer dan 200 km/h en een acceleratie van 0 naar 100 km/h in slechts 8 seconden, was de Datsun 240Z een ware triomf. Bovendien is het mogelijk om deze Datsun om te bouwen naar een handgeschakelde versnellingsbak, mocht dat de voorkeur hebben.

Deze Datsun 240Z is niet zomaar een auto; het is een symbool van innovatie en vooruitstrevendheid uit het verleden. Zijn onberispelijke staat en indrukwekkende prestaties maken hem zeer gewild bij autoliefhebbers en verzamelaars. Deze auto vertelt het verhaal van een tijd waarin de auto-industrie sprongen voorwaarts maakte en streefde naar perfectie in zowel design als prestaties. Of je nu op zoek bent naar een waardevolle investering of gewoon wilt genieten van de opwinding van het rijden in een klassieke auto die nog steeds zijn glans behoudt, deze Datsun 240Z staat klaar om nieuwe avonturen op de weg te beginnen en bewonderd te worden voor zijn tijdloze schoonheid.

Merk

Datsun

Model

240Z

Jaar

1972

Kleur

Wit

Motor

2400cc

Versnellingsbak

Automaat

    Neem contact op!

    Bel ons op 06-15231265, stuur een Whatsapp bericht of stuur een e-mail.