Heideveld Classics - Datsun 240 Z 1973

Datsun 240 Z 1973

Sold

Deze Datsun 240Z uit 1973 bevindt zich nog steeds in zijn oorspronkelijke staat, wat opmerkelijk is. De carrosserie van de auto vertoont geen enkel gebrek en verkeert in uitstekende staat.

Datsun 240 Z 1973

Onder de motorkap sieren verschillende originele stickers, die de unieke identiteit van deze Datsun benadrukken en hem extra aantrekkingskracht verlenen. De zescilinder motor presteert opmerkelijk soepel, wat bijdraagt aan het algemene rijgenot.

De Datsun 240Z, in Japan bekend als de Nissan Fairlady Z, maakte zijn debuut al in 1969. Deze auto werd met de ambitie geïntroduceerd om de Europese en Amerikaanse markten te veroveren. Al snel bouwde deze coupé, met zijn kenmerkende lange motorkap, een solide reputatie op. Naast de relatief gunstige prijs droegen de geavanceerde technische specificaties van de 240Z bij aan zijn populariteit. Uitgerust met schijfremmen aan de voorzijde, een onafhankelijke wielophanging en een krachtige 2,4-liter zescilinder motor met 150 pk en 198 Nm koppel, was de Datsun 240Z ontworpen om zowel Europese als Amerikaanse consumenten te verleiden. Met een topsnelheid van iets meer dan 200 km/u en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 8 seconden, was de Datsun 240Z een groot succes.

Deze Datsun 240Z vertegenwoordigt een stukje autogeschiedenis waarbij innovatie en uitstekende prestaties hand in hand gaan. Zijn ongerepte staat en indrukwekkende specificaties maken hem niet alleen aantrekkelijk voor autoliefhebbers, maar ook voor verzamelaars. Deze auto belichaamt een tijdperk waarin de auto-industrie grenzen verlegde en streefde naar perfectie in zowel ontwerp als prestaties. Of je nu op zoek bent naar een waardevolle investering of gewoon wilt genieten van de sensatie van het rijden in een klassieke auto die nog steeds zijn glans behoudt, deze Datsun 240Z staat klaar om nieuwe avonturen op de weg te beginnen en bewonderd te worden voor zijn tijdloze schoonheid.

Merk

Datsun

Model

240Z

Jaar

1973

Kleur

Rood

Motor

2400cc

Versnellingsbak

Handgeschakelt

    Neem contact op!

    Bel ons op 06-15231265, stuur een Whatsapp bericht of stuur een e-mail.