Heideveld Classics - Citroën BX 1992

Citroën BX 1992

Sold

Deze Citroën BX uit 1992 is een bijzonder goed onderhouden exemplaar en één van de laatsten van zijn soort. Het is een Chic uitvoering en beschikt daardoor over veel opties, zoals een GTI-stuur, kuipstoelen met stoffen bekleding, getint glas, elektrische ramen, een achterspoiler en stuurbekrachtiging. De auto rijdt soepel en is technisch in goede staat. Het onderhoudsboekje is aanwezig.

Citroën BX 1992

De Citroën BX is ontworpen door Marcello Gandini van ontwerpstudio Bertone. Het ontwerp van de BX was opmerkelijk vanwege de rechte, hoekige aerodynamische lijnen, die een trendbreuk betekenden ten opzichte van de glooiende natuurlijke lijnen uit de jaren ’70. Dit ontwerp gaf de BX een bijzondere uitstraling en maakte hem herkenbaar op de weg.

Elke BX was uitgerust met een hydropneumatisch verensysteem, wat zorgde voor een bijzonder goed comfort en luxe gevoel tijdens het rijden. Dit systeem was destijds uniek en gaf de BX een voorsprong op andere auto’s in zijn klasse. Het zorgde voor een soepele rit en een uitstekende wegligging.

De Citroën BX is een geliefde auto onder verzamelaars en liefhebbers vanwege zijn unieke design en comfortabele rijervaring. Deze specifieke BX uit 1992 is een prachtig exemplaar, het feit dat het onderhoudsboekje bij de auto aanwezig is, geeft aan dat de auto goed onderhouden is en klaar is om van te genieten.

    Neem contact op!

    Bel ons op 06-15231265, stuur een Whatsapp bericht of stuur een e-mail.