Volkswagen oldtimer

Heideveld Classics heeft altijd al een voorliefde gehad voor de alle modellen van de klassieke Volkswagen. De techniek van deze Volkswagens kennen dan ook geen geheimen voor ons.

Volkswagen oldtimer

Een zeer beknopt stukje geschiedenis over de VW Kever en de VW Westfalia: Al in de jaren 20 had Ferdinand Porsche voorgesteld om een goedkope, betaalbare auto te ontwikkelen. Echter in deze jaren kreeg hij dit niet voor elkaar. Hitler ging zich in de jaren 30 ermee bemoeien en bedacht een spaarsysteem waarmee het Duitse volk het zich kon veroorloven om een auto aan te schaffen.

Het duurde echter nog tot 1940 voordat de 1e Volkswagen Kever van de band rolde. De oorlog brak uit en Volkswagen werd voornamelijk ingezet voor militaire doeleinden. Echter na de oorlog werden honderdduizenden Duitsers gedupeerd, toen zij de aanspraak op hun nieuwe auto verloren en hun geld feitelijk kwijt waren. De productie van de VW Kever kwam wel verder op gang en werd, ook door belangstelling uit het buitenland, omdat het een men een auto in deze prijsklasse kon veroorloven. De VW Kever werd samen met de VW Golf en de VW Transporter één van de succesvolste modellen van Volkswagen.

Na de oorlog was het nog een luxe om op vakantie te gaan. Echter het Duitse bedrijf Westfalia had een vooruitziende blik en begon in 1950 Volkswagen bestelauto’s om te bouwen naar campers. De Volkswagen T2 Westfalia groeide uit tot een zeer gewild vakantiemiddel. Helaas kreeg Westfalia in de jaren 70 financiële problemen, wat het einde betekende van een nostalgisch tijdperk. Hedendaags is er nog steeds vraag naar de klassieke Westfalia. Heideveld Classics hoeft dan ook nooit lang op een koper te wachten, als er een Volkswagen T2 Westfalia bij ons binnen komt.